Guide til valg af nyt trægulv

Når du træder ind på et gulv, der er ved at være slidt, ser du det med det samme. Farven er væk, og det ser simpelthen bare ikke særlig livligt ud. Hvis du er ved at være træt af, at dit gulv ser slidt ud, er det nok på tide at få et nyt gulv. Trægulve er meget populære, fordi det er en meget æstetisk løsning, som pryder ethvert hjem. Og så holder det også længe, hvis du vælger en type, som kan slibes, så gulvet ikke ender med at se slidt ud igen. Det kan dog være en dyr affære, og det kan være nødvendigt at finansiere det med et lån uden sikkerhed og dokumentation. Når du har besluttet dig for, at det skal være trægulv, skal du bare finde ud af, hvilken type trægulv, det skal være.

Smukke og slidstærke brædder

Et bræddegulv giver dig den velkendte, smukke overflade, hvor du kan se træets åretegninger. Det bringer alt det autentisk smukke frem i træet, og så har det den store fordel, at det kan slibes mange gange. Når det begynder at se lidt slidt ud, så kan du forny gulvets liv med en slibning, og det kan spare dig penge på et nyt gulv.

Palletten af parketgulve

En anden løsning med trægulv er parketgulvet. Du kender sikkert sildebensparketten, som er at finde i rigtig mange danske hjem. Parketgulvene giver dig mange muligheder, når du vil indrette, for du kan vælge mellem flere forskellige slags. Der er sildebensparket, flexparket eller mosaikparket. Du bestemmer selv alt efter, hvordan du vil indrette dit hjem. Parketgulvet kan også slibes, selvom det ikke kan slibes helt så mange gange som bræddegulvet. Fordi parketgulvet er behandlet anderledes, får du heller ikke de åretegninger, som du får ved bræddegulvet.

You may also like